Google_plus Pinterest Vimeo RSS
  • CS 1: 08971979095
    CS 2: 0895401538547
  • Instagram
  • Guyonan-Mbah Jo

    Mbah Jo dirawat ndhik rumah sakit. Jare doktere asmane wis kronis, irunge
    sampek dipasangi selang.
    Wis pirang-pirang dino iki mbah Jo meneeng ae koyok wong koma, mripate thok sing ketap-ketip.
    Dikiro wis wayahe mangkat, anake nyelukno mudhin ben didungakno.
    Pas mudhine enak-enak ndungo, moro-moro Mbah Jo megap-megap gak isok
    ambekan, raine pucet, tangane gemeter.
    Nganggo bahasa isyarat mbah Jo nirokno wong nulis.
    Anake ngerti maksute, langsung dijupukno kertas ambek pulpen. Ambek
    megap-megap, mbah Jo nulis surat.
    Karo siso-siso tenogone mbah Jo ngekekno surate iku mau nang pak Mudhine.
    Ambek Pak Mudhine kertase iku mau langsung disaki, rasane kok gak tepak moco surat wasiat saiki, pikire pak Mudhin.
    Mari ngesaki surat pak Mudhin nerusno ndungone.
    Gak sui mari ngono mbah Jo mangkat. Akeh wong sing kelangan, soale masio sangar, mbah Jo iku wonge apikan.
    Pas selametan pitung dinane Mbah Jo, Pak Mudhin diundang maneh.
    Mari mimpin ndungo, Pak Mudhin lagek iling lek dhe'e nganggo klambi batik
    sing digawe pas mbah Jo mangkat.
    Lha ndhik sake lak onok titipan surate Mbah Jo tah, waduh selamet iling aku
    rek, pikire pak Mudhin.
    "Derek-derek sedoyo, onok surat seko almarhum Mbah Jo sing durung tak
    sampekno nang peno kabeh. Lek ndhelok mbah Jo pas uripe, isine mestine nasehat kanggo anak putune kabeh. Ayok diwoco bareng-bareng isi surate".
    Mari ngono pak Mudhin ngerogoh surat ndhik sake, bareng diwoco tibake munine..
    HE.. NGALIO DHIN !!! OJOK NGADHEK NDHIK SELANG OXIGENKU !!!

    Kamu sedang membaca artikel tentang Guyonan-Mbah Jo dan kamu bisa menemukan artikel Guyonan-Mbah Jo ini dengan url http://www.hosteljogjaid.com/2011/12/guyonan-mbah-jo.html, kamu boleh menyebarluaskannya atau mengcopy paste-nya jika artikel Guyonan-Mbah Jo ini sangat bermanfaat bagi teman-temanmu,namun tolong cantumkan link Guyonan-Mbah Jo sebagai sumbernya ya!.